March 27, 2009

270386

What a great day this is!...
  • To me, on this day, and every day, my best wishes, my utter joy at knowing myself who i am, my happiness, and my hopes that my long life is forever filled with joy, peace, satisfaction, and laughter.
Thank you to all especially to my mom and my dad for the gifts...

March 25, 2009

PELIK BIN AJAIB

Hakikatnya, sue dah patahkan simcard tetapi boleh pakai semula...

Pelik tak korang?

March 12, 2009

JOM DENGAR SUARA SUE!...

video

VOICE OVER (VO) SUE YANG PERTAMA

DI LAMAN RASMI PEJABAT MENTERI BESAR JOHOR

http://www.pmbj.gov.my/

March 11, 2009

March 10, 2009

RINTIHAN HATIKU.....

Dosakah aku menyintaimu
Dan itu bukan kehendak ku
Itu juga bukan kemahuanmu
Menodai percintaan ini


Dosakah aku menyintaimu
Setelah engkau dimiliki
Aku gagal memujuk hati ini
Untuk terus melupai dirimu
Izinku berteduh seketika
Merebah rindu pengubat duka
Demi ku menyintaimu
Menyayangi dirimu
Meskipun sekadar dalam mimpi


Pergilah sayang kepadanya
Kerna dia lebih memerlukanmu
Pengorbanan sudah lama jadi milikku
Jangan kau kesali

Aku tidak tahu mengapa harusku
Menyintai dirimu
Mungkinkah kau ada jawapan yang lain
Terangkan padaku
Agar tidak sesal
Mengharapkan kasih pada yang berpunya
Agar kita sama merelakan

March 5, 2009

RISAU NYERRRRRR.....

Kenapa dengan saiz badan aku yang sekarang nie?..Duduk rumah sendiri...,

sentiasa ada bahan untuk dimasak dan

dimakan setiap hari jika kelaparan... Kalau tak lapar pun, mulut ni mesti

teringin nak mengunyah sesuatu...

*****

Dalam keasyikkan aku sebegitu selama 2 bulan nie, aku mula terasa saiz

badanku sudah mula mengembang...muka semakin

tembam....apatah lagi dibahagian-bahagian yang sangat sensitif akan

ketumbuhan lemak..semakin banyak lemak..waduhhhh....

*****

Lebih dahsyat lagi,..semua baju kurung aku dah tak

muat,...ketat giler..kalau pakai baju kebaya, perghhhh...lagi

lah..terkepot-kepot aku nak berjalan dan memulakan langkah...nak masuk

keta pulak, aku terpaksa melabuhkan punggungku terlebih dahulu...kemudian,

barulah aku mengangkat kedua-dua kakiku sekaligus....korang dapat bayangkan tak

betapa seksanya aku mengenakan baju kebaya tu..huh.....

seksa beb!!

*****

Arghhhhhhh......

1) malas lah nak fikir..

2) buang je semua baju tu..

3) senang hati...

4) pastu beli baju baru..

5) abes cerita..

6) gemuk pun gemuklah..

*****

ermm....oke ke step-step yang aku wujudkan nie?

*****

HaaaahHH?...GEMUK???

?

?

?

?

?

Tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.....

*****

macam mana nie???...risau nyerrrrrrrrrrrrr......

March 4, 2009

FOR THIS MOMENT.....

I was just really hungry...........








I was just really hungry............







I was just really hungry...........







I was just really hungry............





I was just really hungry...........
That's All....





















March 2, 2009

TAK FAHAM BAHASA KE??

Somebody: sue, u ade pakwe tak?

Sue: Tak de...I single sekarang nie..

Somebody: Hish....x caye la...

(Respon die yang pertama ni je buat aku HILANG MOOD nak teruskan perbualan...xpe-xpe..aku layan dulu..)

Sue: Laaa...betul la single...Kenapa lak x caye..?

Somebody: Tipu la kalau xde pakwe girl sekarang ni...

(Perghhhh...bongok siut..dia ingat girl ni macam kain baju ke? senang laku kalau jual kat pasar malam?...Sentiasa ada tempahan kalau kat Butik-butik terkemuka?)...huh..aku dah mula angin nie..tapi aku still jawab dengan nada yang lembut...

Sue: Erm..kenapa u cakap macam tu?...bukan semua girl senang dapat pakwe, and me now ni memang xde..so, buat pe nak tipu u..

Somebody: Alaa, kadang-kadang tu, diorang ada pakwe pon kata xde pakwe...

(Huh..imagine la korang muka aku sekrang nie merah padam dan telinga kiri dan kana mula berasap...kali ni memang nak kena maki hamun mamat nie..)

Sue: Erm..macam ni u rupanye... susah sgt nak percaya pada girl..macam mana la girl lebih nak percaya kan lelaki kalau selalu syak yang bukan-bukan..dah I cakap xde, means xde lah..and why u asik ckp girl sekarang ni, girl sekarang ni...kan u tgh cakap dgn I...

(Ambek kau sebijik)

Somebody: Alaa..jgnlah marah..I tanya jerk..

Sue: Dan I pon menjawab jerk..the thing is, I had heared this question from many guys..bukan u sorang jerk..kadang-kadang tu nak je I jawab xpayah tanya I ade pakwe or tak kalau setiap jawapan I tu mesti dipersoalkan...

Ntah2, u ni x faham bahasa Melayu kot?.. .I boleh jerk ckp Perancis..nak?

(Ambek ko 2 bijik...Mentang2 lah amek 3rd language perancis, sampai da tahap geram sangat nie aku keluar kan aje ape yg terlintas kat otak aku)

Somebody: Eh, u bole cakap perancis ke?..cube u cakap sikit...I nak dengar la..hehehe...

(Boleh pulak nak loya buruk ngan aku yang tengah panas nie...arghhh, babai lah jawabnya)

Sue: Lain kali jerk la...erm, okelah u, I ade keje ni...

Somebody: Laa, u marah kat I ke?

Sue: Wat ever..bye..

(Aku terus mematikan talian telefon tu..malas giler nak layan...baik-baik ade mood nak borak, terus xde mood..dah la borak topik yang aku x suke nak jawab...dah jawab x caye lak..pastu tanya marah ke tak, marah ke tak...sakit hati nyeeeee)

Eh guys, peduli ape korang aku ade pakwe ke tak, single ke tak...cukup baik aku nak jawab...

Emo seh aku...


p/s: Nak tanya tu boleh dan tak salah pun sebenarnya..tapi jangan sesekali menggugat kepercayaan tu..